Vin Bouquet Двойно точило за ножове с вакуумна поставка

Vin Bouquet Двойно точило за ножове с вакуумна поставка

Много любители и ценители на ножовете подхождат почти фанатично към въпроса със заточването. Но как да преценим, че ножът е затъпен и се нуждае от заточване? Когато ножът осезателно започне да реже по-трудно, той вече е доста затъпен.


Заточването е процес, при който се отнема метал от острието до формирането на нов режещ ръб. Заточването е два вида - грубо и фино. Финото заточване се извършва много по-често от грубото.


Най-трудното при заточване на острието е спазването на правилния ъгъл.


Ето защо Vin Bouquet създаде двойно точило с предварително зададен ъгъл за заточване на кухненски ножове. Точилото е оборудвано с две двойки заточващи дискове, образуващи по между си идеален ъгъл за заточване на кухненски ножове - карбидни (за грубо заточване) и керамични (за фино заточване), и вакуумна поставка, която задържа точилото стабилно и прави използването му лесно и безопасно.


ГРИЖИ И УПОТРЕБА:


За да използвате вакуумната поставка - повдигнете нагоре езичето, поставете точилото на равна и гладка повърхност и върнете езичето в изходна позиция. Образува се вакуум, който прави точилото стабилно. Въпреки това, с цел безопасност, Ви съветваме да държите точилото здраво с една ръка.


В зависимост от състоянието на острието, ще е необходимо да заточите ножа само на керамичните или и на двете двойки дискове.


Етап 1: Карбидни дискове за грубо заточване - използвайте карбидните дискове, само ако ножът Ви е много тъп! С лек натиск плъзнете острието от основата до върха му през слота - винаги в едната посока. Повторете три пъти.


Етап 2: Фина керамика за полиране на острието - без да използвате натиск, плъзнете острието през керамичния слот пет пъти. Можете да използвате керамичните дискове, за да поддържате ножовете си остри. В такъв случай е препоръчително да ги заточвате поне веднъж седмично.


ВНИМАНИЕ: Не използвайте точилото за заточване на серетирани (назъбени) остриета! Не поставяйте точилото в съдомиялна машина и не потапяйте във вода. Забършете точилото с влажна кърпа. Не използвайте абразивни почистващи препарати, гъби или четки. Съхранявайте точилото на недостъпно за деца място, за да избегнете инциденти.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Проверка на пратката преди да платиш!

БЪРЗА ПОРЪЧКА по телефона на 0988771311

  • Преглеждания: 48
  • Модел: 7254-08
  • Наличност: В наличност
  • 22.00лв.
  • с ДДС: 22.00лв.